torstaina, elokuuta 16, 2012

Päivä 155 - heijasteita


Gängi sängyissään, O ekaa kertaa – ensimmäisenä pojista – potan kautta. No, ei sinne pottaan mitään tullut, mutta innostus oli kova... wee wee goes pee pee in the potty... ehkä vielä jonakin päivänä, mulle eka milestone on se tosiasia että jätkä istuu potalla ja ei halua vaippaa.

Meillä oli O:n kanssa tänään kahdenkeskeinen iltapäivä. Ensin toimintaterapia, het perään puheterapia – ei tosiaaan joo optimaalinen ratkaisu ja tätä kestää vaan pari viikkoa – ja sen jälkeen autossa kysäisin että mennäänkö ”home or somewhere else?”, vastaus oli ”else” mentiin kahvilaan ja meillä oli ihanaa keskenämme. M:n vuoro oli eilen ja vielä pitäis K:lle järkätä vastaava keikka.

Toimintaterapeutilla oli pääjehu mukana meidän sessiossa ja sen aikana selvisi ettei meidän pojan primääriongelma olekaan SI-häiriö vaan se, että heijasteet on edelleen tallella – sekä kävelyheijaste että moronheijaste – ja tämän takia meillä on pojan kanssa niin laaja-alaisia ongelmia. Heijasteiden pitäisi kadota kolmeen ikävuoteen mennessä – joo, se on kaksi – mutta niiden pitäisi olla jo merkittävästi heikentyneitä ja ne ei ole. Toinen iso ongelma on se tosiasia että jätkä on aivan yltiöpäisen varovainen – no on niitä mustelmiakin tullut sen verran, että ymmärrän – ja jotenkin pitäisi uskaltaa edes yrittää. O on vaan ihan ylettömän kohtelias ja ilmoittaa ”all done, thank you” jo ennen kuin edes yrittää, näillä sanoilla viikkas pontevasti mm. sen lakuvarjopeiton pois ennen kuin edes aloitettiin sen kanssa – joo, kiitos EI! Puhuttiin painepuvusta helpottamaan oman kehon hahmottamista ja ihan hirveesti kaikesta muustakin... kyllä tästä ajan kanssa ihan hyvä tulee. O:n fysioterapeutti totes jo heti session alussa, että ero K:hon on niin valtava että O:lla on edessä ihan valtavat itsetunto-ongelmat jos tilannetta ei pian ratkaista.

Meillä on edelleen ihan järjettömän kuuma, onneksi on ilmastointi edes alakerrassa. Pojat nukkuu vaipoissaan ja M vain yhden peiton alla. Elokuussa vain kolmena päivänä ollaan oltu alle +28C ja täytyy muistaa että vain harvalla täällä on ilmastointi kotona. Tänään nukutaan taas pillereiden voimalla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!