perjantaina, elokuuta 10, 2012

Päivä 149 - hammashygieniaa ja putka


Tänä aamuna tyttäreni kasvoilla on säteilevä hymy, hän kuiskaa korvaani: ”Mamma, me ollaan kotona – ihanaa!”

Toki täällä kotosalla maksellaan hintaa matkasta... meillä itketään, raivotaan, kiukutaan ja kitistään – kolmen lapsen voimin. Jätkät kiukkuaa matkaväsymystä, O:lla on takapuoli kirjaimellisesti ruvella ja ilmeisesti myös aika hellänä JA mieliala sen mukainen. K juoksee ympäri taloa kuin mielipuoli ja tuntuu tekevän kaikkensa pilatakseen toisten leikit. M tekee jonoja ja rivejä huoneessaan ja pesee hampaita – hammashygienian taso on meillä noussut vaativintakin hammaslääkäriä miellyttävälle tasolle... M pesis hampaansa JA molempien poikien hampaat varmaan tunnin välein jos sais... kello on vaille yhdeksän aamulla ja jo kahdesti olen heittänyt sen ulos yläkerran kylppäristä hammaspesulta. Onneksi sillä on tänään spykolog eli terapia.

Talo tuntuu tyhjältä nyt kun ekaa kertaa kuukauteen meillä ei ole vieraita. Hyvänä puolena todettiin heti, että K:n huone AKA putka on taas käytössä ja tälläkin hetkellä putkassa on asiakas. K:n huone toimii loistavasti rangaistuslaitoksena koska siellä ei ole yhtään mitään. K ei kykene nukahtamaan sellaisessa paikassa jossa voi tehdä muutakin kuin nukkua, joten hänen huoneensa kalustuksena on sänky, painava puulipasto (tyhjä) ja jalkalamppu. Jalkalamppu on kiinnitetty sänkyyn joten sillä ei voi leikkiä.

L myöntää, että kesän aikana M:aan on iskenyt paha regressio... syyskuussa koulujen alkaessa ollaan varmasti takaisin pisteessä A, toisaalta ehkä me ilman kaikkia näitä terapioita ja kevään koulua oltais pistessä A-n, eli parempi näin. Arjen matematiikkaa, vai regression?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!