torstaina, elokuuta 02, 2012

Päivä 141 - oh, why


Kun perheessä on kaksi kaksivuotiasta ja yksi nelivuotias voisi todeta että meillä kysellään paljon – no, O nyt ei edelleenkään kysele – K kysyy kaikesta ”What’s that?” ja M:n lempisana taitaa olla ”Why?” tai pidempi muoto ”Oh, why?” Jälkimmäinen kuulostaa siltä kuin olisin viemässä lasta omiin hautajaisiinsa. Niinpä meillä yritetään opetella sitä että sen ”Oh, why?”:n sijaan voi vaikka sanoa ”So fun! Cool!”

”M, you want ice cream?”
”Oh.... why????”
”That makes me think you don’t want ice cream”
“Why?”
“So, do you want ice cream? Yes or no?”
“Yes”
“So, if I ask you, if you want ice cream, you could say something like - Yes, fun!”
“Yes, fun!”

Tämä keskustelu toistuu meillä lukemattomia kertoja päivässä ja aina hetkittäin M muistaa korjata sen ”Oh, why?”:n sanomalla ”Cool” Fun!”, mutta vain hetkittäin...

Se on jo selvinnyt ettei M halua lähteä lomalle maanantaina. Me ollaan siis menossa vaan lyhyelle roadtripille maanantaista keskiviikkoon ja M olis huomattavasti paljon mieluummin ihan vaan kotona. No varsinaisesti en ole kovin yllättynyt kun M nyt ei ylipäätään tykkää mistään mikä poikkeaa tavallisesta arjesta. Ihan sama puhutaanko eläintarhasta, Disneylandistä tai työsiirtolasta, mutta M on neljä ja me aikuiset nyt sattumalta päätetään tällaiset asiat. Ollaan siis yritetty valmentaa M:aa lähtemään tälle lyhyelle matkalle ja tähän keskusteluun sisältyy loputon määrä kysymyksiä ”Why?” ja se hautajaiskyssäri ”Oh, why?” – jälkimmäinen surullisesti, pitkään venyttäen... Mä valmennan M:aa kartan kanssa – M rakastaa karttoja – kartasta katsotaan missä asutaan, missä on klinikka ja mihin nyt mennään... Miksi ei voida tulla yöksi kotiin. M:n kannalta ei ole niin väliä mitä siellä lomalla tehdään, pääasia on tietää ettei ole mitenkään mahdollista tulla yöksi kotiin ja mennä terapiaan – on PAKKO yöpyä hotellissa. M tykkää syödä ravintolassa ja siitä jo keskusteltiinkin:

”Mamma. what are you going to eat?”
“Breakfast or dinner?”
“Breakfast”
“Ummm… pancakes, syrup and whipped cream. What are you going to have?”
“Pancakes, syrup, whipped cream, blueberries and water”

Noin muuten päivän saldo oli muutama murtunut sormi, M huitas oven K:n sormille ja tulos oli taattu... pikamatka lääkäriin ja toteamus ”Joo, on ne varmaan murtuneet, ei kannata kuvata kun ei ne murtumat vielä kuitenkaan näy, anna kipulääkkeitä”Viimeiseksi M:n versio tutusta iltarukouksesta: ”Levolle lasken luojani...”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!