maanantaina, heinäkuuta 30, 2012

Päivä 138 - leikkideitti


Aamulla mietin ettei tänään ehkä ole se mielenkiintoisin päivä kuvata meidän päivää ja väärässä olin. Mä olen taas innoissani ja olis kyllä pitänyt kuvailla, olis, olis, olis... Mä oon muuten kohta syönyt paketin keksejä tässä pohtiessani kun ne vaan on ihan liian hyviä...

Meillä oli siis tänään sovittu puistoon leikkideitti M:n luokkatoverin Ryanin kanssa, ekaa kertaa toisen autistisen lapsen kanssa. Me äidit otettiin se ABA tiimin rooli ja edesautettiin puhetta ja leikkiä ja tilanne ylitti kaikki mun odotukset. Vuorotellenhan ne karkas omille teilleen, mutta aina ne saatiin taas saatettua yhteen. Keskustelu kulki tähän tapaan:

”M, mitä voisit kysyä Ryanilta?”
”Täh?”
”M voisit katsoa Ryania silmiin ja kysyä Ryanilta haluaako hän liukua”
”Aah, Ryan, haluatko liukua?”
”Ryan, kuulitko, M kysyi sinulta jotakin mitä voisit tehdä?”
”Täh?”
”Voisit katsoa M:aa silmiin ja vastata kysymykseen”

Lounaspiknikillä vaihdettiin ruokia ja molemmille oli mahtavaa harjoitusta päästä/joutua jakamaan omia herkkujaan ja saada taas vastalahjaksi toiselta jotain mitä teki mieli... ns. vastavuoroisuuden periaate. Päivän valuuttana "hedelmänahka" ja leipätikut.

Raskasta puuhaa niin lapsille kuin aikuisille, mutta niin hyvää harjoitusta M:lle. Tästä lähtien me leikitään Ryanin kanssa joka maanantai – ihan mahtavaa!!!!! Kotona kengät meni taas riviin sohvan alle ja M tarvitsi rauhaa ja yksinäisyyttä. Silti musta tuntuu että tänään saatiin alulle jotain hyvää ja ainutlaatuista.

M apina

Poikien hupparit ja M:n mekko - Mini Boden, M:n fleece - Northface, kengät  - Converse, leggarit - Gap. Poikien shortsit - Naartjie, kengät - Crocs ja Converse


Koiran panta - JoAnn Fabrics

3 kommenttia:

 1. Jee, Koira :D

  VastaaPoista
 2. Aina on hyvä päivä kuvata. Ja ihan mahtavaa, et leikkitreffit sujui. Ja loistava asuvalinta prinsessalta ulkoleikkeihin. Ihana perhe. Tästä tuli hyvä fiilis. Ja koiruudelle pisteet, tyylikäs panta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pantahan meillä on siksi että koko naapurusto tuntee sen siitä ja tietää mihin palauttaa ;)

   Poista

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!