torstaina, heinäkuuta 12, 2012

Päivä 120 - omituinen ja pelottava


Omituisen lapsen vanhempana on joskus aika omituista olla. M ei ole oikeastaan koskaan halunnut yhtään mitään, siis sillä tavalla kuin lapset yleensä haluaa, siis niin että ne joutuu kantamaan kaupasta kirkuvina ulos – O tekee tätä – kun ne ei saa mitä ne haluaa tai niin että se aloittais väsytystaistelun ja jankuttais ja jankuttais ja haluais ja pyytäis... no mun puhelimen se haluaa autossa, mutta muuten ei. M ei vaan halua asioita joita lapset yleensä haluaa. M haluaa ehkä kahvilaan tai ravintolaan, mutta ei sinnekään kovin raivokkaasti.

Huomenna M on menossa ystävänsä kanssa Build-A-Beariin. McLainella on synttärit ja hän on saanut valita yhden ystävän mukaansa tänne lasten taivaaseen – ja mun sydän sulaa siitä että se yksi on mun M - jossa siis ensin valkataan pehmolelu joka sitten täytetään ja nimetään ja lopulta sille valkataan vielä vaatteet ja korut ja helyt ja käsilaukut... Jokainen tuntemani nelivuotias hyppisi riemusta päästessään sinne, tyttö tai poika – ei väliä. M sen sijaan on hetken hiljaa ja toteaa sen jälkeen että hänellä on jo pehmolelu. Minä yritän sanoa no, voit saada uuden... vastaus on ”en halua” - No, voit ostaa vaatteita ja kaikkea kivaa binky bearille... Hetkeksi M:n ajatus kirkastuu ja sen jälkeen vastaus on latteahko – Aijaa.

Binky Bear
Binky Bearin sisällä on kuusi tuttia - M:n kaikki tutit. Onko se M:lle erityisen rakas ja tärkeä - ei. Binky Bear asuu O:n sängyssä, M ei ole koskaan siitä välittänyt. M:llä ei ole koskaan ollut yhtään tärkeää lelua tai pehmoa tai peittoa tai rättiä tai yhtään mitään.

Niin monta kertaa kun oon tästä jossakin maininnut on muitten vanhempien – tai siis äitien – suusta tullut heti se ”toihan on ihanaa, olisit onnellinen!” – Mutta kun mä olisin paljon onnellisempi jos saisin kantaa tyttäreni kirkuvana ulos lelukaupasta tai jos se hyppis tasajalkaa onnesta päästessään ostoksille Build-A-Beariin... Lapsi joka ei halua mitään on pelottava. Lapsi joka ei innostu mistään mistä lasten kuuluu innostua on omituinen – oikeesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!