torstaina, heinäkuuta 19, 2012

Päivä 127 - sharing is caring


Matkalla toimintaterapiasta leirille raapustan ahdistuneelle ja hermostuneelle M:lle päiväohjelman palomiestarran taakse – sellainen tarra jonka saa kun vierailee paloasemalla. M istuu takapenkillä ja yrittää muistaa mitä tänään tehdään ja punaisissa liikennevaloissa mä yritän nopeesti piirtää...

auto
leiri
auto
lounas
auto
lääkäri
auto
O:n puheterapia
auto
koti

M on tyytyväinen lopputulokseen, liimaa tarran paitaan ja taittelemme tarrapaperin taskuun. Sieltä sen voi tarvittaessa kaivaa ulos ja tarkistaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Kiikutan M:n luokkaan, allekirjoitan paperit, opettaja liimaa nimitarran M:n selkään ja lähdemme yhdessä kohti juhlasalia. Opettaja huomaa palomiestarran ja kysyy onko M vieraillut paloasemalla. M vastaa et ei oo, mut sai sen silloin kun ambulanssi vei mamman sairaalaan... opettaja on hetken hiljaa, sanoo ”Oh” katsoo mua ja kysyy onko kaikki kunnossa. Iloisesti hymyillen sanon että tietenkin on, pikku juttu vaan. M kävelee opettajan kanssa juhlasaliin, mä jatkan matkaa autolle. Mental note itselle - ota autoon nyt vihdoinkin se lehtiö.

Aamulla Mosaicissa on vielä hiljaista (terapia klinikka)

M menossa leirille - ilman leiripaitaa tottakai

palomiestarra


Kotona mulle opetettiin ettei omasta elämästä kannata puhua kenellekään. Elämä on opettanut että kannattaa. Ei siis silleen hysteerisesti kaupan kassalla jakaa omia asioitaan mutta usein yllättävistä paikoista löytyy samankaltaisia kokemuksia ja tarinoita, toisia ihmisiä. Ei aina niin läheisiä, tuttuja ennemminkin, silti samassa veneessä. 

K ja O ja kuorkki, voiskohan kaupunki tehdä meidän edessä tietöitä loputtomiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!