keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2012

Päivä 119 - sosiaalisia taitoja ja leikkiä


M ja L lähti toimintaterapiaan kiirehtiäkseen takaisin kotiin ennen ABA tiimiä. Mun pyynnöstä tänään aletaan harjoittelemaan leikkimistä ja tiimityötä. Onneksi meillä on kotona tämä koeryhmä omasta takaa ja kun M on ensin harjoitellut leikkiä tiimin kanssa, yritetään ne samat harjoitukset siirtää suoraan käytäntöön poikien kanssa. Olihan ABA:n virallisena tavoitteenakin helpottaa meidän kotielämää vähentämällä konflikteja poikien kanssa ja opettaa M:lle parempia toimintamalleja. Eilen M siirrettiin toiseen ryhmään Social Skills Classissä, tuntia nykyistä aiemmaksi, sellaiseen missä on pelkkiä tyttöjä. Se on ihan loistava siirto ja palvelee M:aa varmasti poikavoittoista ryhmää paremmin.

Ensi viikolla nähdään onko M:lla kykyä siirtää näitä asioita käytäntöön. M:lla on koko viikon kestävä raamattuleiri – kuulostaa suomeksi paljon raskaammalta kuin Vacation Bible School. M:lla on siis kesän aikana kaksi VBS viikkoa ja tämä on niistä ensimmäinen. VBS valittiin koska siellä on tuttuja lapsia ja toisaalta nämä leirit ovat ”teemaleirejä” hurjasti edullisempia ja kun oletusarvo on se, ettei M siitä leiristä juuri mitään saa irti on toistaiseksi turhaa panostaa mihinkään teemaan. Meidän tavoite on se, että M sen viikon aikana edes puhuisi ja edes viimeisenä päivänä osallistuisi muutenkin kuin pakolliset mukana roikkuen. Vähän jännittää kuinka käy... Ehkä mekin vielä jonakin vuonna ollaan ratsastus tai balettileirillä.

Viikonloppuna on M:n hyvän ystävän synttärit ja mä yritän jo valmistella M:aa näihin juhliin. Stef on kertonut mulle tarkkaan mitä on odotettavissa ja niinpä meillä on menossa mielikuvaharjoittelu juhlista tyyliin ensin sitä ja sitten tätä ja jos tuntuu siltä niin voit tehdä x. Stef on siitä ihana, että ymmärtää että meidän perheessä yllätysmomentti ei ole se juttu. Me aikuiset ollaan mukana ja pojatkin on kutsuttu. Siitä huolimatta se ihmispaljous voi olla M:lle vähän liikaa ja toisaalta aivan loistava areena taas kerran harjoitella, harjoitella, harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!