keskiviikkona, toukokuuta 23, 2012

Päivä 70 - kokopäiväkoordinaattori


Oli ihanaa kun ei aamulla ollut kiire mihinkään, syötiin aamiaista, askarreltiin ja katsottiin telkkuakin. Mä leivoin leipää tuliaisiksi iltapäivän playdateä varten ja olisin tehnyt vielä voitakin, mutten jaksanut lähteä hakemaan kermaa. Pojat katsoi Fireman Samiä ja M kurkki salaa keittiöstä, se kun pelkää tulipaloja ja mikroaaltouuniakin pelätään taas.

Multa kysyttiin tänään että kuka koordinoi M:n hoitoa, kysyjänä se samainen vanhempi josta taannoin kirjoitin, se jonka pojalla epäillään autisminkirjoa... kysymys tuli siis vastauksena mun sähköpostiin, jossa kerroin mitä me ollaan M:n kanssa tehty ja mitä on suunnitteilla. Vastaus oli yksinkertainen – minä. Minä koordinoin, minä suunnittelen, minä pidän huolta että kaikilla hoitavilla tahoilla on kaikki tarvitsemansa tieto. Resursseja on toki valtavasti, mutta loppupeleissä minä eli lapsen vanhemmat päättää mitä tehdään, kuinka paljon, koska ja missä aikataulussa... Tämä äiti joka kysymyksen esitti palasi juuri töihin äitiyslomaltaan ja epäilemättä sen mun viestin jälkeen mietti miten ne palaset tulevaisuudessa sovitetaan yhteen. Valitettavasti vaihtoehtoja on kaksi A) hän jää kotiin B) he palkkaavat lastenhoitajan ja hän hoitaa sen koordinointi puolen iltaisin, öisin ja työpäivän aikana. Mä hypin eilen puhtaasta riemusta tasajalkaa kun Mosaicista kysyttiin että oltaisko kiinnostuneita toimintaterapiaan heti puheterapian perään, siis kahteen peräkkäiseen aikaan... JOOOOOOOOOO kukapa ei olisi, se säästää meille kaksi ajomatkaa, eli käytännössä yhden kokonaisen tunnin ja aika paljon sähläystä. ABA:n aikatauluista ei vielä ole selkoa, meillä on rajallisesti aikaa ja niin on niillä ABA terapeuteillakin.

Tiistaiksi varasin lastenhoitajan, tavoitteenahan oli säästää ne jäljellä olevat tunnit, mutta musta ei vaan ole istumaan Noan vastaanotolla kuuntelemassa M:n testituloksia noitten kahden hulivilin kanssa, mä kun ihan oikeasti olen kiinnostunut niistä tuloksista. L on tällä hetkellä superkiireinen töissä ja mä olen siltä osin yksinhuoltaja, toki ilman sitä taloudellista painetta mikä väistämättä tulee yksinhuoltajuuden mukana ja siten en siis ollenkaan yksinhuoltaja, mutta siis... eilen oltiin mun silmälääkärissä yhdessä lasten kanssa... minä hoidan lapset ja kodin ja arjen, L käy kotona kääntymässä aina välillä ja silloinkin useimmiten tekee töitä.

Illalla pääsen taas tuulettamaan vertaistukitapaamiseen, kahden viikon tauon jälkeen, tuskin maltan odottaa...

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä koordinaattorille, oot sankarini!

  VastaaPoista
 2. Ja siis viimeinen asia, mitä mä pystyisin kuvittelemaan tuossa tilanteessa on leivän leipominen, saati sitten voin tekeminen (tähän se pyörittelee silmiään-hymiö;)

  VastaaPoista
 3. Tehdä VOITA!!!! Vau ! Koska saa tulla teille kylään? J

  VastaaPoista
 4. Sähän tiedät J että saat tulla meille ihan koska vaan ja vaikka muuttaa asumaan :)

  VastaaPoista

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!