perjantaina, maaliskuuta 23, 2012

Päivä 9Pienen pieni veturi aamulla kerran, hieroi hyvin savuisia silmiään. Sitten se sihisi ja suhisi ja lähti, tsuku, tsuku, tsuku, tsuku, lähdetään... Kello ei ole edes kuutta ja mä olen hereillä. Toisaalta mä nautin niistä harvoista kerroista kun herään ilman lapsia ja saan rauhassa juoda kupin kahvia, istua koneella ja ajatella omiani. Eilisen ajatukset tuntuu kaukaisilta - uusi päivä kuin puhdas paperi. Siinä autismipaketissa oli taas lueteltu ne surun tai kriisin vaiheet ja musta tuntuu etten ikinä ole osannut käsitellä asioita säntillisessä järjestyksessä vaan poukkoilen edes takaisin... epätoivosta toivoo, raivosta, asioiden kieltämiseen, epäuskoon ja taas takaisin itsesääliin. Jonakin päivänä kuin sattumalta huomaan sitten jatkaneeni eteenpäin. Näin kävi silloin kun isä kuoli, näin kävi silloin kun T kuoli, näin käynee nytkin.

Pojat on rankassa iässä, kotona ei viihdytä kovin pitkään ja mä yritän ohjelmoida meidän päiviä niin että kaikki sais jotakin. Lääkäri suositteli ettei kyläiltäis lapsiperheissä tai ettei meillä olis lapsia tuntia pidempään kerralla. Täällä missä matkat on pitkiä lähellekin, se on sanalla sanoen aika hasteellista ja mä yritän lähestyä tätä niin että M ”leikkii” kerrallaan vaan yhden lapsen kanssa ja lähdetään kotiin tai lähetetään vieraat kotiin kun huomaan M:n käytöksestä tämän tarvitsevan omaa tilaa. Tätä sääntöä tosin rikotaan rankasti heti huomenna kun M järjestää Pajama Partyt kahdelle ainoalle ystävälleen. En mä tiedä mitä siitä tulee vai tuleeko mitään kun kaksi nelivuotiasta tulee yökylään, mutta jos M itse haluaa jotakin tällaista tehdä ja sitä ehdottaa niin musta ei ole sanomaan ei. M on suunnitellut tätä jo viikon, ei mitä leikitään vaan mitä hän tarjoaa ja mitä elokuvaa katsotaan. Musta on ihanaa katsoa kun se on niin innoissaan ja tämä on ensimmäinen kerta ikinä kun M on itse halunnut kutsua meille jonkun.

4 kommenttia:

 1. Miten ihanaa! Mä oon ihan unohtanut kuinka hauskoja yökyläilyt on! Mitä M aikoo tarjota?

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että jaksat kirjoittaa ajatuksiasi. Voi miten hyvälle vaikuttaa tuo erityisopetusjärjestely. Edelleen voin vain hämmästellä, miten nopeasti asiat tapahtuu, ei ihme jos pää on välillä pyörällä... Eihän se diagnoosi mikää elinikäinen leima välttämättä ole, voidaanhan sitä muuttaa ja lieventää, jos oireilu vähenee. Minusta olisi niin ihana tavata tämä teidän erityinen lapsi <3 Ihania pyjamabileitä teille. Ja kauheesti haluaksia ja jaksamista uuteen arkeen!

  VastaaPoista
 3. Ihania pyjamabileitä ja tottakai teet(te) ja elätte just niin kuin teille sopii. Kyllähän kaikki tietää, että esim. reissussa on raskasta, mutta olishan se tyhmää jättää lähtemättä vaan kun "kotona pääsee helpommalla". Eikä tää elämä oikein muuten onnistu kuin elämällä. Päivä vaan ja hetki kerrallansa.´

  Oon kyllä onnellinen, että olette siellä saaneet näin nopeasti apua. Ja varmasti pää on sekaisin. Ja ahdistaa. Ja tekee mieli mennä nukkumaan. Mä niin toivon, että sulla olis mahdollista tulla meidän tapaamiseen, olisi jotenkin niin tärkeää halata sinua ihan livenä.

  Legoista mun piti kysyä, et onko teillä on "pikku"legoja? Niistä on tullut ihana tyttösarja ja siellä on tutun nimisiä nukkeja <3

  Halauksia edelleen. Olet joka päivä ajatuksissa!

  VastaaPoista
 4. Jonnah; tarjotaan keksejä, jätskiä ja popcornia. Aamiaiseksi pannareita.

  Kiitos Veera!

  Sanna; on meillä pikkulegoja, M ei vaan välitä niistä tyttölegoista vaan rakentaa mieluummin roska-autoja ;)

  VastaaPoista

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!