tiistaina, kesäkuuta 19, 2012

Päivä 97 - kevätjuhlaa, roska-auto ja unta


Opettajien lahjat on pakattu ja M on askarrellut kortit. Suunnitelma oli että meille tulee lastenhoitaja ja päästään M:n kanssa kahdestaan kevätjuhliin... eka lastenhoitaja kuitenkin sairastui ja aamu on mennyt jännätessä saadaanko uutta tilalle. Hetki sitten sähköpostiin kilahti vahvistus uuden hoitajan löytymisestä ja juhlatunnelma on taattu... Mä näin jo kauhukuvia siitä kuinka meidän apinat juoksee M:n luokkahuoneessa löytäen kaiken mihin ei saa koskea ja kuinka mä hikisenä juoksen perässä ja pyytelen ohimennessäni anteeksi - onneksi mulla on ne vatsahaavalääkkeet.

Kortit... liiman päälle ripotellaan suolaa ja sen jälkeen tiputetaan vesiväri pisaroita suolan päälle.

Opettajien Smores paketit... vaahtokarkkeja, suklaata ja keksejä...
vaahtokarkki paistetaan nuotiolla ja isketään suklaan kanssa kahden keksin väliin...

Juhlat on vasta iltapäivästä ja meillä on aikaa rauhaisaan ihanaan aamuun... M rakentaa roska-autoa legoista ja pojat katsoo telkkarista K:n lempi ohjelmaa ”Safety First” – toivotaan että noihin pieniin aivoihin tarttuiskin jotain turvallista. Mä kirjoitan ja juon kahvia ja koira makaa sylissä... seesteistä – ainakin hetken. M:n kyky rakentaa noita legosysteemejä on mun mielestä – tietenkin kun oon sen äiti – ihan huikea, toi roska-autokin kun kuitenkin on 6-12v. lego ja se ihan oikeesti tekee sen ihan itse.

Roska-auto työn alla

Aamuherätys oli kuudelta, mutta M nukkui koko yön omassa sängyssään heräämättä – huikeeta saada nukkua ihan rauhassa ilman että toi takertuu kiinni ja potkii ja pyörii ja puhuu unissaan ja mekastaa - O:n nukkuessa patjalla M:n huoneen lattialla... ehkä tämä toimii sittenkin! O nukkui vielä pitkään M:n herättyä ja K:kin nukkui hyvin omassa rauhassaan ja nukahti hetkessä sen vaatimattoman melatoniinimäärän avulla. Eilen illalla meillä ei siis riekuttu juhlittu... kokemuksen syvällä rintamaäänellä totean kuitenkin ettei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa... katsellaan nyt muutama yö miten tää järjestely toimii. Voi kun kuitenkin toimis!

1 kommentti:

  1. Hienot paketit ja mahtavat kortit. Meillä tilattiin lasten kuvista kortit, äiti ei pysty askartelemaan;)

    Ja peukut on pystyssä, että teidän yöt ois paranemaan päin!!

    VastaaPoista

Rakastan kommentteja, kysymyksiä ja kaikenlaisia näkemyksiä... feel free!